• Auktoriserade Hudterapeuter
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson
Fri frakt / Snabb leverans / Betala med Klarna

Retinol + Peptider

|10/01, 2021

Retinol och peptider är den magiska duon för att jobba effektivt och anti-age. 

Vad är peptider?

- Peptider är även kallat godis för huden. Peptider är aminosyror som är sammankedjade och har olika effekter beroende på hur de är sammankopplade. Peptider är som budbärare och kommunicerar med cellerna som tar emot de budskap peptiderna vill genomföra. Vilket gör att peptider är en mycket effektiv anti-ageing ingrediens i produkter. De förbättrar kollagen, elastin och elasticiteten i huden. Ökar fuktnivåerna och minskar inflammationer. Peptider skyddar även hudbarriären vilket gör de en perfect match med retinol. 

Precious Oil innehåller peptider och är ett Anti Age-serum som ger näring och silkeslen hy. Tack vare naturliga peptider ökar även hudens egen produktion av kollagen, vilket minskar fina linjer. Även bra för inflammerad hy som acne och känslig hy.

Cliniccares samtliga liquids innehåller EGF, vilket är liknande peptider, längre kedjor är själva peptiderna men EGF förbättrar också barriären och är perfekt att addera tillsammans med A-vitamin (retinol) CLiniccares GLOW innehåller även Arbutin en ingrediens som hämmar melaninproduktionen och minskar mörka fläckar (pigmentfläckar)

Ni hittar även EGFs i resterande serier hos Cliniccare, Refresh är för dig som önskar jobba anti-age för alla hudtyper och Pure för dig med inflammation och känslig hy.

Cliniccare har ansiktsvatten, serum och kräm som alla jobbar för att återfukta på djupet.


Cliniccares sheet mask Tight innehåller Hexapeptide – 8 ( Lyftande , åtstrmande och anti-rynk effekt ( Botox® liknande effekt ), plus att den innehåller EGF, en riktigt bra kombo och ett otroligt pris för en mask som kan återanvändas, serumet i förpackningen kan användas separat i din vanliga rutin. En otrolig mask som verkligen är att rekommendera!


Skin Perfect Moisturiser En avancerad Anti Age-crème baserad på högeffektiva, naturliga peptider och aktiva ingredienser från ekologiska odlingar. Ger en tydlig minskning av fina linjer och rynkor redan efter två månaders användning enligt kliniska tester. Havtorn, rik på essentiella fettsyror, ger näring och skyddar. 


Precious Eye Cream - En trippelverkande anti-age ögonkräm som minskar fina linjer, mörka ringar och ger en silkeslen finish. En peptidkombination  som ökar mikrocirkulationen, stimulerar bildandet av hudens eget kollagen och ger en utslätande effekt. Naturligt C-vitamin från havtorn gör huden strålande. Rik på aktiva oljor, vitaminer och mineraler från certifierat ekologiska odlingar. 


Retinol (A-vitamin)

Finns olika namn på INCI: retinol, bakuchiol, retinyl acetat, retinyl palmitat eller retinylaldehyd.

För att vara säker på om A-vitaminet är veganskt kontakta tillverkarna.

De vi kommer gå igenom nu är växtrikets retinol som heter Bakuchiol, även kallat bio-retinol. 

Retinolet är mycket effektivt och har små molekyler och kan därför penetrera huden långt ner i våra hudlager. Retinol är bra för dig som önskar jobba på följande:

  • Anti-age, reducera linjer och rynkor
  • Fastare hud
  • Reducera ärr
  • Jämnare hudton
  • Reducera stora porer
  • Reducera pigmentfläckar


Retinol motverkar bildandet av fria radikaler på huden och främjar cellförnyelsen vilket gör att den är en superingrediens för att jobba anti-age. De hjälper även "gamla" hudceller att vara unga och friska plus att produktionen kollagen och elastin stimuleras . Huden blir mer spänstig och mjuk. Linjer och rynkor blir mindre synliga, samtidigt som pigmentfläckar orsakad av solskador minskas. 

Användningen av retinol reglerar även talgproduktionen, då de motverkar fria radikaler är de bra för att minska bakteriebildning och är bra för akne och fet/oren hy. Vi som har Bakuchiol är även otroligt bra för dig som är känslig.

Bio-retinol har alla fördelar som retinol har men inte bieffekten av vad retinol ger. Många som använder starkare retinol känner rodnad, fjällig hy och lättare att reagera. Med Bakuchiol så slipper du detta! Du kan även använda de när du är gravid och ammar.Ett serum som återfuktar och fyller ut känslig hy med tecken på åldrande, utan att framkalla inflammation.


Bakuchiol (Retinol) från växten Babchi (Psoralea Corylifolia) stimulerar hudens kollagenproduktion och hjälper att minska synliga ålderstecken. Det ökar också fukthalten i huden och verkar utjämnande, vilket hjälper att göra fina linjer mindre markerade.


Hur ska du kombinera retinol och peptider?