Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna
Fri frakt över 150 kr

Svenska djurambulansen

Hur allt startade

Föreningen grundades av William Wright år 2008.

På väg till jobbet en morgon såg han en påkörd katt längs med vägen. Djurvän som han är, stannade han och upptäckte att katten fortfarande levde. Han ringde då runt till olika instanser men fann ingen som kunde hjälpa den döende katten så han körde själv katten till en klinik som gick med på att behandla den för sina skador.

Men tanken på att det inte fanns någon som hade – eller kände – ansvar över katten satt kvar i huvudet.
 Efter en del funderingar och samtal startade han Djurambulansen (idag Svenska Djurambulansen) för att hjälpa skadade djur.

En djurambulans köptes in och William körde den själv tills behovet blev så stort att han inte kunde sköta sitt eget jobb utan att det gick ut över de skadade djuren. Fler och fler eldsjälar som förstod behovet ville hjälpa till och en volontärorganisation var född.


Vad gör Svenska Djurambulansen

Svenska Djurambulansen är en ideell volontärverksamhet med uppdraget att hjälpa djur och djurägare i nöd genom en säker och professionell transport till veterinär eller annan lämplig instans. De som kör djurambulanserna gör det utan ersättning, helt ideellt på sin fritid. Föreningen grundades 2008 i Göteborg och finns sedan 2011 även i Stockholm. Föreningens mål är att växa vidare till fler platser i Sverige, och bli en av Sveriges mest erkända djurhjälpsinstanser för att främja djurs trygghet, hälsa och minska onödigt lidande.

Alla utryckningar som Svenska Djurambulansen gör är kostnadsfria tack vare donationer från privatpersoner och företag, årsgivare och månadsgivare. Föreningen får inga statliga bidrag.

';