Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna
Fri frakt över 150 kr

Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen är en ideell djurrättsorganisation som funnits sedan 2005. Organisationen arbetar för ett samhälle som visar hänsyn, respekt och empati för alla djur. Idén bakom Djurrättsalliansen är väldigt enkel. Djur är tänkande och kännande individer. Precis som människor kan andra djur känna bland annat smärta, rädsla och glädje. Det är lika viktigt för en hund, ko eller kyckling att inte lida som det är för en människa - därför ska vi människor inte orsaka andra djur smärta. Alla individer har ett egenvärde och rätt till sina egna liv, därför ska vi människor inte utnyttja och döda dem. Men i dagens samhälle är det inte så. Människan utnyttjar andra djur för sina egna intressens skull - vi ser dm som mat, kläder, försöksobjekt och underhållning. Samtidigt som du läser det här dödas enorma mängder djur på slakterier, pälsdjursfarmer och i djurförsökslaboratorier. De lever sina liv instängda i djurfabriker, i burar på farmer och på djurparker under miserabla förhållanden. Därför finns Djurrättsalliansen. Organisationen står alltid på djurens sida och kämpar för att utnyttjandet och dödandet av andra djur ska upphöra.


Djurrättsalliansens vision är en värld utan djurförtryck. De arbetar för att öka medvetandet om hur djur behandlas, utnyttjas och dödas och uppmuntrar en vegansk livsstil. Det innebär en omställning till en vegansk och djurvänlig livsmedelsproduktion, ett avskaffande av pälsindustrin, ersätta djurförsök med djurfria modeller och att underhållning inte sker på djurs bekostnad. 


Djurrättsalliansen arbetar med att dokumentera, avslöja och bekämpa djurförtryck. De dokumenterar svenska djurindustrier, djurfabriker och slakterier för att kunna visa upp djurens verklighet. De har kunnat visa hur djurens situation ser ut på svenska grisfabriker, minkfarmer, hönserier, mjölkgårdar, kycklingfabriker och fiskodlingar. De har arbetat undercover på slakterier för att få ut bilder och filmer på hur det går till när djur dödas på löpande band. Anledningen till att de valt att dokumentera svenska djurindustrier är för att de anser att det är viktigt att visa upp hur verkligheten för djuren faktiskt ser ut, som är allt annat än djurindustriernas propaganda och förskönande reklam. Allmänheten har rätt att få se hur djurindustrierna fungerar och hur djur lever och dör för att bli olika produkter för att därefter ha möjlighet att göra ett val att stöda det eller inte. 


Deras första större avslöjande var 2009 då de kunde visa upp grisarnas situation på över 100 grisfabriker i Sverige. Ett avslöjande som många känner igen som ”Grisskandalen”. För första gången i Sverige kunde då allmänheten få en omfattande inblick i den svenska grisindustrin. Sedan dess har Djurrättsallansen regelbundet släppt ny dokumentation från den svenska grisindustrin och deras filmer och bilder går att se på sidan Ett liv som gris. (www.ettlivsomgris.se)


Under ett och ett halvt års tid granskade Djurrättsalliansen den svenska pälsindustrin genom att besöka en stor del av Sveriges minkfarmer, där djurens levnadssituation dokumenterades. Granskningen, som fick stor uppmärksamhet i media, går att ta del av på sidan Sveket mot minkarna. (www.sveketmotminkarna.se)


Djurrättsalliansens har tagit fram sidan Djurfabriken (www.djurfabriken.se) där de samlat filmer och fakta om hur djur lever och dör inom den svenska livsmedelsindustrin. 


De lyckades även infiltrera och avslöja det nätverk av människor som utför sexuella övergrepp mot djur i Sverige, en undersökning som fick stort genomslag i media och som pressade den dåvarande landsbygdsministern att lova folket ett förbud. Detta ledde i sin tur fram till att det numera är olagligt med sexuella övergrepp mot djur i Sverige. 


Djurrättsalliansen vill bidra till att göra människor medvetna om hur djur utnyttjas i dagens samhälle och informera om hur de kan förändra djurens situation genom att ändra sin egen livsstil.  Detta görs bland annat genom att arrangera demonstrationer, flygbladsutdelningar, föreläsningar, infobord, filmvisningar och andra aktiviteter. Djurrättsalliansen är även stol arrangör av Sveriges största vegoevent Vegomässan, som har anordnats sedan 2007 och årligen besöks av tusentals människor. 


Organisationen fokuserar på fyra huvudsakliga arbetsområdeden: djur i livsmedelsindustrin, djur som utnyttjas för kläder, djurförsök och djur inom underhållningsindustrin. De arbetar även med flera andra frågor i mån av tid som till exempel djuromplacering och med att rädda enskilda individer. Bland annat lyckades de rädda och omplacera de 243 chinchillor som levde på Sveriges sista chinchillafarm för pälsproduktion.


Genom att granska djurindustrierna och skapa medvetenhet om djurens situation, stå upp för djuren i media och i samhällsdebatten, satsa på utåtriktat arbete och få fler att ställa sig på djurens sida och engagera sig för dem - bedriver Djurrättsalliansen ett effektivt arbete för djuren. Hittills har de vunnit många segrar för djuren och fler ska det bli. Djurrättsalliansen kommer fortsätta kämpa för djurs rättigheter tills den dag alla djur har rätt till sina egna liv och får finnas till för sin egen skull. Stort tack till er som stöttar Djurrättsalliansens arbete för djuren och på så vis hjälper till att skapa en bättre värld för alla djur. 


Mer information om Djurrättsalliansen:

www.djurrattsalliansen.se Där kan du även läsa mer om Djurrättsalliansens segrar på sidan: https://djurrattsalliansen.se/vad-vi-gor/for-djurens-talan/segrar/


Ta kontakt med Djurrättsalliansen:

Mail: [email protected]

Telefon: 072 300 39 00';