Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson
Fri frakt över 150 kr

Hitta din ansiktsolja!

|12/10, 2021


Idag finns det många olika typer av oljor och även olika egenskaper. Men varför är de bra att ha en ansiktsolja? Jo speciellt nu när det är höst och vintern har de många fördelar. När de blir extra kallt ute är de många som behöver lägga till en olja för att optimera sin rutin. Oljan hjälper till att kapsla in fukten från serumet man använder, och man kan även avsluta att lägga några droppar olja över sin kräm för att ge extra näring och skydd mot kylan. 

Applicera en olja på en fuktad hud, som ansiktsvatten eller serum under. Om man lägger oljan direkt på huden när den är torr kan den inte absorberas av huden. Om man applicerar olja på en torr hud kan de även ha motsatt effekt, att du istället blir torrare, så se till att ha ett serum under för att få ut bäst effekt av din olja. 

Använd en lagom mängd olja, många som börjar med olja har oftast lite för mycket produkt vilket kan leda till att man känner sig kladdig eller blank. Ta hellre lite för lite för att öka vid behov. Lägg några droppar i handflatan och tryck ihop handflatorna mot varandra och sedan klappa in i huden.

Oljan kan du använda både morgon och kväll beroende på vad ditt behov är. På morgonen om man ska vara ute mycket, sitta mycket framför datorn om man har en olja som skyddar mot HEV-ljus. FInns många fuktioner för en olja, du kan välja att använda den över ditt serum för att kapsla in, lägga i någon droppe i din dagkräm för mer näring, eller lägga den över din kräm för extra skydd.

Undvik kokosolja direkt på huden, då detta är en olja som täpper till och kan skapa akne, orenheter och torr hy!


Två populära oljor i sortimentet är från Esse, Protect Oil och Repair Oil. 

Protect Oil är en skyddande olja med få ingredienser som hjälper en hud som har lätt att släppa ifrån sig fukt. Denna skyddar barriären och hjälper till att lugna huden. En silkeslen olja utan att kladda. Passar utmärkt till alla, men absolut bäst till de som är känsliga eller lätt blir torra och får lite problem vintertid. Passar även bra till eksem, akne och rosacea.

Repair oil är en läkande olja som passar perfekt till de som har ärr som behöver läkas ut, men även bristningar, pigmentfläckar och förbättrar hudens struktur. Rik på omegafttsyror och antioxidanter. Passar alla.
Även två fantastiska oljor från M Picaut!

Gold Magician Firming Oil innehåller Bakuchiol som är ett alternativ till Retinol, utan att irritera eller göra huden tunn och känslig. Bakuchiol är bra för en hy som lider av orenheter, akne och mogen hy som vill jobba på linjer och rynkor. Gold Magician skyddar även mot HEV-ljus som finns i skärmar och passar perfekt till dig som sitter mycket framför datorn. Ger även spänst och fylligare hy, och en otrolig glow! De ultimata happy ageing serumet för en mogen hy som vill reducera linjer, rynkor på ett naturligt sätt.

Precious Oil är en även den en lyxig olja och passar till alla hudtyper. Även käsnlig, perfekt till akne och till en yttor hud. Innehåller lipo-peptider så även detta serum kan användas för att förbttra både kollagen och elastin. Skyddar mot fuktförlust och har en otrolig känsla på huden och ger även ett fin finnish.Maria Åkerbergs oljor är väldigt lätta att hitta rätt, de har skapat olika serum för olika hudtyper så de ska bli så enkelt som möjligt.

Royal Facial Oil Moist - En hy i behov av fukt och yttorr

Royal Facial Oil Clearing - Finnar och orenheter

Royal Facial Oil Gentle - Känslig hy även akne

Royal Facial Oil More - Mogen, även torr och känslig

Cold Pressed Jojoba Oil - Passar alla, perfekt till rakning, eksem, känslig hy, torra händer, torrt hår, make up rengöring även perfekt för lilla bebisen. En multiprodukt!
En budget olja från Mossa som är otroligt populär, passar alla åldrar och perfekt för en hy som är torr och fuktfattig. Återställer hudens balans och innehåller 10 potenta växtoljor för att ge huden extra näring och lyster. 
Glory Oil är en svårslagen olja på alla möjliga vis. Grundaren Sonya tog fram denna olja för att läka ett ärr efter att hon tagit bort en cancerfläck in ansiktet, och använde denna olja för att läka och minimera ärret och vilket resultat! Denna olja passar verkligen alla hudtyper och åldrar. Akne, rosacea, happy age, känslig hy, vad du än kan tänka dig. Härlig konsistens och gör huden mjuk direkt och en fantastisk lyster. Ett måste!