• Auktoriserade Hudterapeuter
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Payson
Fri frakt / Snabb leverans / Betala med Klarna

Hitta din peeling

|20/02, 2020

Ett viktigt moment i din rutin är peeling, en peeling som tar bort de döda hudcellerna och gör att efterkommade produkter kan jobba ännu bättre. När man tar bort de gamla och döda hudcellerna ser huden friskare och fräschare ut, det är något som vi alla strävar efter, eller hur? :) 

Det finns olika typer av peelingar som passar olika hudtyper och hudtillstånd, bara för att en peeling passar dig på vintern behöver den kanske inte passa likabra på sommaren, men det är något som ni själva får känna efter, på sommaren använder man mycket mera solskydd osv vilket gör att man behöver en bra exfoliering som gör jobber utan att skada huden.

Mekanisk peeling, det är en peeling som innehåller korn, korn kan vara tex jojobakulor eller kakao som är formade för att vara så effektiva men så milda som möjligt för att ej skada huden. Tänk på detta när ni kollar vad eran peeling innehåller, till ansiktet ska an använda så snälla peelings man kan för att inte riva upp och skapa irritation eller sår.

Kemisk peeling, består av syror och enzymer. Syror i from av AHA, BHA eller PHA. Enzympeeling är väldigt milda och läggs ofta på som en mask som man sedan sköljer av. Syrorna använder man ofta med en bomullspad som kommer i olika styrkor, här rekommenderar jag dig att rådfråga en hudterapeut, fel syra på fel hy kan bli väldigt illa!

Så hur ofta ska man då peela huden? Detta ska du även rådfråga din hudterapeut, men rekommenderat 1-2 ggr i veckan, vissa kemiska peelingar kan man stryka på med en bomullspad varje dag, MEN, de ska vänjas in, så vänj in huden långsamt för att inte stressa huden när du byter produkter. 


 Här har vi två av våra kemiska peelingar som finns för er med tåligare hud och mycket porer, då ska ni testa Cool Derma Glycolic Essence, den känns och den innehåller både AHA och BHA för att jobba djupt och ytligt. Även en ingrediens som många med oren hy älskar är niacinamide som den också innehåller, har du inte testat gör de! Men inte för dig med känslig hy! Istället har vi en som passar alla hudtyper, men inte den allra känsligaste. Juicy Peel från Mossa, en peeling som innehåller AHA och läggs på som en mask som sköljs av. Passar dig som vill ha lyster, minska porer och ljusa upp pigmenteringar.


Mekaniska peelingar har vi för alla hudtyper, känslig och lite mer tålig hy. Bland annat Cacoa Exfoliator från Esse, som luktar choklad och passar dig med lite tåligare hy, mogen, grov eller i behov av lyster. Den polerar på ytan utan att skada huden och man blir så fräsch och len. AHA & Jojoba peeling från Maria Åkerberg har det bästa av två världar och passar superbra till dig med känslig hy eller akne. Först så masserar man de mild kornen på områden i ansiktet som tål lite mer, sedan låter man den sitta ca 10 min för att låta AHA jobba, oh den är väldigt snäll och mild.

 För att hitta just din peeling som kan passa dig är du alltid välkommen att ställa frågor, för att hitta alla våra peelingar kan ni klicka HÄR

På salongen kan ni även få kemisk peeling i behandling, dessa är rekommenderade att gå i en kur för att få det bästa resultatet, men även göra någon gång per år för lyster och fukt. Men inget man kan göra hemma. På salongen använder vi Cliniccare peeling system, där anpassar vi efter ert behov och vad huden är i för tillstånd. Välkomna!


Hälsningar

Sofie

Auk. Hudterapeut och grundare Vegan Skin