Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Fri frakt över 300 kr

Hundstallet

Hundstallet drivs av en ideell förening som heter Svenska Hundskyddsföreningen. Svenska Hundskyddsföreningen bildades 1908. Under våra drygt 100 år har vi tagit hand om tiotusentals hundar och hjälpt dem att hitta ”hem”.

Föreningen får varken kommunala eller statliga bidrag utan är helt beroende av donationer från allmänhet och näringsliv. Hundstallet tar emot hundar 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan året om.

Hundstallet – ett tillfälligt hem

Hundstallets uppgift är att ta emot och vårda hundar som inte längre kan vara hos sina mattar och hussar. Skälen till att hundarna hamnar på Hundstallet är många. Familjehunden som är på rymmen hamnar här efter att polisen har fångat in den. Ägarna till dessa hundar kommer oftast så fort de kan och hämtar ut sin vän. Familjesituationer kan också drastiskt förändras som t ex vid dödsfall eller sjukdom. Om Hundägaren blir frihetsberövad kommer också hunden oftast till Hundstallet. Vidare kommer ett stort antal vanvårdade hundar in på Hundstallet vars ägare misskött dem. Sen har vi hundarna som dumpas när hundägaren av någon anledning tröttnat på dem. Har de tur och inte blir påkörda eller hungrar ihjäl så hittas de och kommer till oss på Hundstallet. Målet med verksamheten är att se till att utsatta hundar som hamnar på Hundstallet, oavsett anledning skall få det så bra som möjligt utifrån hundens förutsättningar och få ett nytt kärleksfullt hem.

Hundstallet tar också emot akuta omplaceringar. Det är hundar som hotas av avlivning p g a att en ägare eller någon i familjen t ex blivit akut sjuk, bytt jobb, fått ändrade familjeförhållanden etc. Anledningarna är många.



Hur drivs Hundstallet?

Vid Hundstallet arbetar en verksamhetschef, 9 hundskötare med olika ansvarsområden, 5 administratörer med olika ansvarsområden och 8 timanställda som täcker upp dagar, kvällar och helger. I Skåne arbetar 4 hundskötare, även de med olika ansvarsområden. Praktikanter förekommer regelmässigt och vi har även omfattande volontärverksamhet.

Omvårdnad och tillsyn regleras i ett särskilt program och vi kan glädjande konstatera att våra riktlinjer innebär en vård och tillsyn som kan mäta sig med det bästa som praktiseras internationellt.



Hur hjälper man till?
Hundstallet omsatte år 2017 drygt 22 miljoner kronor och utan bidrag från samhället är vi i stort behov av gåvor från allmänheten.

Det finns flera sätt att stödja Hundstallets arbete – både finansiellt och med din tid, omtanke och kunskap.

Du får också väldigt gärna bidra till vår verksamhet med koppel, hundmat, hundgodis, tuggben och dylikt. Vi brukar lägga ut efterlysningar på hemsidan om det är någonting vi behöver akut.